Wat doen wij?

Daar waar ons moederbedrijf zich vooral richt op het buigen van glas, gaan wij nog een graadje warmer tot het (ver)smelten van glas. Door aan glas additieven zoals bijvoorbeeld Lood, Koper of Goud toe te voegen kunnen zowel kleur, smeltpunt als ook het uitzettingscoëfficiënt beïnvloed worden. In een juiste samenstelling kunnen verschillende kleuren glas met elkaar versmolten worden. Niet elke kleurcombinatie is mogelijk omdat metalen van de ene kleur kunnen reageren met een andere kleur, maar er kan veel en onze technici zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten en kleurcombinaties.

Verschillende technieken worden door ons toegepast, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijke noemer voordat het product in uw handen is heeft het 1 of meerdere gangen door onze ovens gehad op een temperatuur tussen de 700 en 900 graden, wij hebben circa 20 ovens operationeel. De kleinste meet 0,8x1,4 meter de grootste 2x3 meter. Daar past dus een kleine keuken in.

U ziet de verschillende technieken bij ons terug komen in bepaalde productlijnen, met elk haar eigen schoonheid en kenmerken. Nieuw is het door ons (patent lopend) Thinfuse proces waarmee flinterdun gekleurd glas op diverse andere glassoorten ingesmolten kan worden, te vergelijken met een emaille laag. Omdat hiermee geen rekening hoeft te worden gehouden met het uitzettingscoëfficiënt zijn er meer variaties mogelijk als met Fullfuse en is het proces ook iets voordeliger.

De Fullfuse lijn is een techniek waarmee gekleurde glasplaten in elkaar gesmolten worden. Onze computer gestuurde ovens die de recepten exact reproduceren geven het glas welvingen en glooiingen die uw oog zullen strelen.

Glasmaester gaat van start met alleen het smelten van glazen naamborden en signeringen van huizen, alsmede het graveren van foto's in glas en sepia glazen foto's. Binnenkort zult u een veel breder assortiment bij ons aantreffen, zoals verlichting, badkamer en keuken tegels uit glas. Glazen douchedeuren en kantoor geluidsschermen.

Het meest actuele aanbod vindt u dan op deze website, we houden u graag op de hoogte.

Neemt u ook een kijkje bij onze vrienden van D&K, die kunnen ook wat met glas: