Over ons

Wie zijn wij

Glasmaester is onderdeel van de D&K groep en richt zich op het ambachtelijk bewerken van glas. De groep telt circa 20 medewerkers en is sinds 1992 actief. We werken vanaf 3 locaties in Alphen aan den Rijn op totaal 6000 m² vloeroppervlak.

Door globalisering en marktwerking zijn veel kwalitatief hoogwaardige producten uit glas in de afgelopen decennia vervangen door plastic. Vanuit de D&K groep zijn kennis en kapitaal geïnvesteerd in een start-up om nieuwe producten weer in een oud glazen jasje te steken.

Door oude school ambachtslieden met ultra moderne machines uit te rusten proberen wij het "Made in Holland" in ere te herstellen.

Bij het maken van onze producten doen wij geen concessies in kwaliteit. En zullen duurzaamheid en schoonheid elkaar ontmoeten. Wij produceren 99% in eigen huis. Als voorbeeld ook de roestvrij stalen montage beugel om gevelborden solide aan de muur te bevestigen. Geniaal ontwerp, eigen fabricage en voor u een zorg minder.

Kenmerken van Glasmaester

  • Betrouwbaarheid
  • Kennis van zaken
  • Innovatie
  • Klantgerichtheid

Wat doen wij?

Daar waar ons moederbedrijf zich vooral richt op het buigen van glas, gaan wij nog een graadje warmer tot het (ver)smelten van glas. Door aan glas additieven zoals bijvoorbeeld Lood, Koper of Goud toe te voegen kunnen zowel kleur, smeltpunt als ook het uitzettingscoëfficiënt beïnvloed worden. In een juiste samenstelling kunnen verschillende kleuren glas met elkaar versmolten worden. Niet elke kleurcombinatie is mogelijk omdat metalen van de ene kleur kunnen reageren met een andere kleur, maar er kan veel en onze technici zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten en kleurcombinaties.

Door ons worden verschillende technieken toegepast. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijke noemer: voordat het product in uw handen is, is het 1 of meerdere keren in een van onze ovens geweest. Op een temperatuur tussen de 700 en 900 graden, wij hebben circa 20 ovens operationeel. De kleinste meet 0,8 x 1,4 meter, de grootste 2 x 3 meter. Daar past dus een kleine auto in.

U ziet de verschillende technieken bij ons terug komen in bepaalde productlijnen, elk met haar eigen schoonheid en kenmerken. Nieuw is het door ons (patent lopend) Thinfuse proces waarmee flinterdun gekleurd glas op diverse andere glassoorten ingesmolten kan worden, te vergelijken met een emaille laag. Omdat hiermee geen rekening hoeft te worden gehouden met het uitzettingscoëfficiënt zijn er meer variaties mogelijk zoals Fullfuse en is het proces ook iets voordeliger.

De Fullfuse lijn is een techniek waarmee gekleurde glasplaten in elkaar gesmolten worden. Onze computergestuurde ovens die de recepten exact reproduceren geven het glas welvingen en glooiingen die uw oog zullen strelen.

Glasmaester gaat van start met alleen het smelten van glazen naamborden en signeringen van huizen, alsmede het graveren van foto's in glas en sepia glazen foto's. Binnenkort zult u een veel breder assortiment bij ons aantreffen, zoals verlichting, badkamer- en keukentegels uit glas. Glazen douchedeuren en kantoorgeluidsschermen.

Productiemethode:

Thinfuse

Thinfuse is een door Glasmaester uitgevonden en patent lopende techniek om flinterdun gekleurd glas op glas te smelten. ThinFuse levert meer kleuren om te combineren, is strakker qua design en kan kleiner en scherper gesneden worden. Om deze reden ontleent de techniek zich bij uitstek om in relatief kleinere ruimtes teksten of designs te maken.

Bekijk hier ons productieproces stap voor stap.Verkooppunten

Online bestellen is snel en handig. Wilt u liever de voorbeelden in werkelijkheid bekijken? Geen probleem. Door het hele land vindt u verkooppunten van onze producten. Misschien ook bij uw schoenmaker of ijzerwarenwinkel. Bekijk alle verkooppunten bij u in de buurt.